Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er zijn diverse manieren om je ramen van raamdecoratie te voorzien. Het aanbod in raamdecoratie is de laatste jaren ook steeds meer toegenomen. Van lamellen tot gordijnen en van plissé tot raamfolie, het is allemaal verkrijgbaar. Over het laatste, raamfolie, vind je hieronder meer informatie.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een manier van raamdecoratie. Het heeft twee doeleinden; het is decoratief én het zorgt voor privacy. Je kunt het gebruiken voor één van de twee doeleinden, maar ook voor beide doeleinden tegelijk. Raamfolie is een folie gemaakt van pvc (in de meeste gevallen). Het is flexibel materiaal wat je gemakkelijk kunt aanbrengen. Het hecht door middel van een plaklaag of statische elektriciteit. Je plakt het op een raam en vervolgens profiteer je direct van het decoratieve resultaat én van de privacy voordelen. 

Het verschil tussen statisch raamfolie en zelfklevend raamfolie met een plaklaag

Raamfolie is verkrijgbaar in twee types; zelfklevend en statisch. Het verschil zit in de manier van hechting. Zelfklevend raamfolie heeft een plaklaag met lijm. Statisch raamfolie hecht door middel van statische ladingen. Beide types zijn verkrijgbaar bij Plakfoliewebshop.

Wat zijn de voordelen van raamfolie?

1. Raamfolie voor privacy

Of het nou gaat om privacy in huis, of privacy op kantoor of in een winkelpand, raamfolie is de perfecte voorziening voor privacy. Het gaat dan om de types gezandstraald of melkglas, of mooie printjes waarbij het effect inkijk belemmerend is. Door privacy raamfolies valt vrijwel niet heen te kijken. De doorkijk is afhankelijk van hoe dicht jij of een object achter het folie staat. Een potje in de vensterbank, direct naast het raam, zal meer zichtbaar zijn dan wanneer je een halve meter verderop zit, dan zijn slechts enkele schimmen zichtbaar. Raamfolie wordt vanwege de privacy vaak gebruikt op badkamerramen, toiletramen en ramen in of naast de voordeur.

2. Raamfolie ter decoratie

Een grote raampartij kan er zonder raamdecoratie wat kaal en saai uit zien. Een mooie strook raamfolie kan dan voor groot verschil zorgen. Of het nou een strakke, moderne gezandstraalde folie is of een gezellig printje met eekhoorntjes of bloemen, je hebt op eenvoudige wijze een sfeervolle look gecreëerd.

3. Raamfolie met isolatie of zonwerend effect

Sommige raamfolies zijn voorzien van een isolerend of zonwerend effect. Je kunt met behulp van raamfolie flink op je energierekening besparen. In de zomer zorgt zonwerend raamfolie voor tot maar liefst 5 graden verschil. Ook werken veel folies in de wintermaanden isolerend waardoor de warmte minder snel verloren gaat via de ramen. Bekijk hiervoor goed de specificaties van het raamfolie.